Over Atelier Sproet

Hallo, ik ben Ilse Dijk, oprichter van Atelier Sproet en moeder van 4 kinderen. Mijn hart ligt bij mijn gezin en het leervak, waarbinnen ik al 25 jaar werkzaam ben. Het begon allemaal met een opleiding voor het maken van schoenen en een aparte opleiding voor het maken van tassen. Tegelijkertijd studeerde ik Vormgeving aan de Hoge School voor de Kunsten in Arnhem.

Nadat ik deze studies succesvol had afgerond, ging ik als freelancer aan het werk als modelleur. Ook heb ik veel geëxposeerd in bekende galeries in Nederland als in het buitenland. Daarnaast heb ik mijn eigen tassenlabel gehad: Dutch Issue. Later ben ik docent geweest bij een opleiding voor het maken van tassen.

Op het inspirerende Honig-complex ligt Atelier Sproet, waar ik momenteel opleidingen en workshops geef.

Zo nu en dan produceer ik voor diverse ontwerpers tassen of klein lederwaren.

Woorden die helemaal bij mij passen zijn: liefde, bezieling en passie. Hetgeen ik koester voor zowel mijn gezin als voor het leervak. Mijn hart ligt bij het overbrengen van mijn kennis aan iedereen die het leervak eigen wil maken. Regelmatig krijg ik van mensen te horen dat ze mij zien als iemand die haar vak verstaat; na 25 jaar in het leervak een echte kroon op mijn werk!

Atelier Sproet
Ilse Dijk
info@ateliersproet.nl
+31 615 480 831