Opleiding tassen maken

Leer zelf tassen ontwerpen en maken

Zijn tassen helemaal jouw ding en zou je deze zelf willen leren ontwerpen en maken? Dat kan op de opleiding van Atelier Sproet. Ilse Dijk, al 25 jaar een vakvrouw op het gebied van leerbewerking, neemt je vol enthousiasme mee in de wereld van leren tassen maken.

Ja, ik wil zelf tassen ontwerpen en makenSlechts €57 per les, inclusief basis benodigheden, koffie en theeNu inschrijven

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding is opgebouwd uit een aantal modules.

  1. Je begint met het leren van basispatronen tekenen, machinekennis en kennis van de diverse leersoorten.
  2. In de tweede module leer je een shopper te maken, hoe je een voering maakt en in een tas zet en verschillende manieren om een rits te verwerken. Eindresultaat: na de tweede module heb je je eerste eigen gemaakte tas!
  3. In de derde module komen nieuwe technieken aan bod, zoals het maken van een keersouffle.

Mocht je na dit lesblok de smaak te pakken hebben dan kan je in de volgende lesblokken onder andere ook leren hoe je een zadeltas, een aangestikte bies, beugeltas een doorlopend souffle en een driehoeksouffle moet maken.

De opleiding bestaat uit:

  • Twee lesblokken per jaar van 10 lessen per blok, lessen van 4 uur, om de week één les.
  • De opleiding is verdeeld in een aantal modules. Tijdens elke module komen verschillende vaardigheden aan bod
  • Veel persoonlijke aandacht met groepen niet groter dan 5 a 6 personen

Kosten en materialen

Kosten zijn €57 per les, inclusief het gebruik van alle basis benodigdheden zoals professioneel gereedschap, tapes, garen, karton, overig papier, lijm en tekenbenodigdheden.

Je draagt zelf zorg voor alle persoonlijke voorkeuren zoals leer, voering, fournituren en verstevigingsmaterialen. Koffie en thee is gratis.

Nu 10 lessen voor maar €570Nu inschrijven